Spirits
Wijnen en rookwaren Mol – Huis Hardies

Spirit in de kijker

 

The Drunken Horse Gin

The Drunken Horse gin is een Belgische gin uit Mechelen die wordt gedistilleerd in een micro-distilleerderij. Men mengt de jeneverbes samen met de timut peper. De timut peper is een heel frisse aromatische peper die voornamelijk groeit aan de rand van de Himalaya. The Drunken Horse gin is een project onder een groep vrienden waarmee ze ondertussen al enkele Internationale prijzen wisten te scoren. Dankzij de originele samenstelling van botanicals is The Drunken Horse gin een verrassende gin geworden met een fijne frisheid. Tonen van pompelmoes met een peperig zacht randje. Gepresenteerd in een opvallende ‘scheve’ fles, valt deze zeker op in uw barkast. Een fijne en zachte gin van Belgische bodem.

Whisky

Huis Hardies staat al jaren gekend in de regio als whiskyspecialist.

 

Met meer dan 140 excellente referenties van over de hele wereld vindt zowel de ervaren whisky liefhebber als het whisky groentje bij ons interessante whisky’s om je smaakpapillen te plezieren. Ontdek onze whiskys vanuit de hele wereld. Van Amerika tot Japan, met zelfs enkele interessante Belgisch whisky’s. Van gekende referenties tot unieke single casks.

 

Naast onze uitgebreide collectie hebben we toegang tot enkele duizende referenties. Zoekt u een bepaalde whisky? Stuur ons een berichtje. Bestelling van de whisky naar uw keuze is mogelijk!

 

Naast whisky bieden we ook interessante accessoires voor whisky liefhebbers. Van granietsteenjes voor koeling, whisky glazen, whisky nosing kits,… Ideaal als geschenk of je om whisky ervaring helemaal compleet te maken.

 

 

Gin

Gin is een échte hype geworden. Huis Hardies is al van het begin van de hype mee met de nieuwste en origineelste gins in de regio. Als Belgen mogen we trots de uitvinding van deze geliefde drank op onze naam dragen. Ons constant evoluerend assortiment zit vol parels die wachten om ontdekt te worden.

 

Kom langs en ontdek de uiteenlopende wereld van de gins. We bieden graag advies en serveertips (van garnituur tot verschillende tonics) bij uw aankoop.

 

Net zoals bij whisky bieden we naast onze uitgebreide gin collectie ook alle mogelijke accessoires voor de gin liefhebber. Gaan de van glazen tot gedroogde botanicals, barspoons, nosing kits, geschenkverpakkingen en nog veel meer…

 

Zin om aan een gin tasting mee te doen? Raadpleeg onze agenda! We houden je op de hoogte.

 

Cognac

Cognac is een echte klassieker. Deze bekendste marc uit Frankrijk wordt vaak gedegusteerd na de maaltijd. Onze mooie, eigentijdse collectie van topkwaliteit blaast nieuw leven in de cognac ervaring.

 

Onze selectie bestaat uit kleinschalige producenten uit de hele cognac regio. We bieden cognacs van alle leeftijden, gaande van V.S. tot XO en Hors d’âge. Naast cognacs uit de klassiek cognac regio bieden we enkele interessante marcs uit Bourgogne, Châteauneuf-du-Pape en de Champagne streek.

Onze merken

Rum

Na een langste stilte is ook rum aan een langzame opmars bezig. Huis Hardies biedt een groot assortiment uit verschillende landen uit het Caraïbisch gebied. Hiernaast vind je bij ons ook enkele interessante Belgische Blends!

 

Rum is de zomerwhisky van de whiskyliefhebber” wordt wel eens gezegd, ontdek deze veelzijdige drank die zowel puur als gemixt kan genoten worden.

 

Calvados

Calvados is een bijzonder mooi product uit het Noorden van Frankrijk, met name Normandië. Dit prachtig distillaat van appel (en soms peer) is reeds jaren geliefd in België.

 

Huis Hardies biedt twee kwaliteitsvolle producten in deze categorie:

  •  Château du Breuil: een bekende naam in de calvados wereld
  • Roger Groult: een klein familiebedrijf, gerund door de zesde generatie calvados liefhebbers

 

Van elke producent zijn verschillende leeftijden beschikbaar in ons assortiment.

 

Grappa

Van het Italiaans distillaat grappa bestaan diverse types. Zo bestaan eik gerijpte en niet eik gerijpte grappa’s. Ook het type druiven voor het maken van grappa varieert. Zo geef grappa gemaakt van blauwe druiven een pittigere smaak. Terwijl grappa van witte druiven voor een zachtere smaak zorgt. Huis Hardies biedt de drie meest gerenommeerde producten rechtstreeks uit Italië:

  • Berta
  • Nonino
  • Jacopo Poli

 

Genever

Wie is de uitvinder van genever, de Belgen of misschien de Nederlanders? Wij weten wel beter…! Bij genever gaat het gezegde ‘onbekend is onbemind’ zeker op. Hierdoor wordt het vaak onterecht aan de kapstok ‘ouderwets’ gehangen.

 

Kom onze mooie selectie verrassende genevers ontdekken!

Vodka

Vodka is al jaren bijzonder populair in de uitgaansscene. Huis Hardies is exclusief verdeler van twee merken van dit bijzonder puur distillaat: Crystal Head Vodka en Iodanov.

 

Hiernaast vind je in ons assortiment nog enkele aanraders zoals: Beluga Vodka, Belvedere, Van Hoo, Sobieski, Zobrowka, …

Likeuren

Naast deze distillaten hebben we natuurlijk ook tal van likeuren van kruidensoorten, nootsoorten, fruitsoorten. De bekende merken van amaretto’s, baileys en konsoorten zijn helaas goed ingeburgerd, ontdek bij ons de prachtige kleinschalige ambachtelijke alternatieven van topkwaliteit.

 

Vele likeuren kunnen op zichzelf geconsumeerd worden, of gemixt met andere dranken in diverse soorten cocktails.

 

Sterke drank kopen in Mol

 

Wil je sterke drank kopen in Mol? Bij Huis Hardies vindt je een grote selectie spirits en sterke dranken. Elk van onze producten wordt met liefde voor het vak geselecteerd en voldoet aan onze strenge kwaliteitseisen. Kom langs en ontdek ons assortiment. We staan u graag bij met advies bij uw keuze.